Generatiewissel bij LucaNet: Elias Apel wordt lid van de raad van bestuur

Hoe kan financiën vereenvoudigd worden? Dit was de vraag die de twee oprichters Oliver Schmitz en Rolf-Jürgen Moll zich meer dan 20 jaar geleden stelden - en daarmee de basis legden voor LucaNet. Vandaag - met meer dan 500 werknemers, 14 locaties wereldwijd, en 3.500 klanten in meer dan 50 landen - streven wij dit doel nog steeds met succes na.

Oliver Schmitz geeft de fakkel door aan Elias Apel

Met de toetreding van Elena Aubell (COO) en Alexander Domene (CTO) was er vorig jaar al enige verandering in de raad van bestuur. Nadat Rolf-Jürgen Moll in januari 2021 met pensioen ging, volgt nu zijn medeoprichter Oliver Schmitz. Op 1 mei 2022 draagt hij het stokje over aan Elias Apel, die de directie zal completeren met Dominik Duchon als nieuwe CFO. Oliver Schmitz zal - net als Rolf-Jürgen Moll - beschikbaar blijven voor LucaNet in een adviserende rol.

CFO met focus op klanten en partners

Elias Apel is al sinds 2018 een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Sinds zijn indiensttreding heeft hij een beslissende bijdrage geleverd aan de succesvolle internationalisering evenals de strategische herpositionering en verdere ontwikkeling van het partner-ecosysteem en daarmee ook van LucaNet. In deze functie hebben Elias Apel en Oliver Schmitz al nauw samengewerkt. Als nieuwste lid van de raad van bestuur kan hij nu zijn enthousiasme voor business development combineren met zijn passie voor cijfers, aangezien hij naast Finance als nieuwe CFO ook verantwoordelijk zal blijven voor de business units International Operations, Business Development en Channel. "Elias Apel is de juiste persoon op de juiste plaats op het juiste moment", zegt Oliver Schmitz over zijn opvolger. "Niet alleen kent hij ons bedrijf en de business zeer goed, Elias Apel is ook zeer deskundig op financieel gebied. Met hem als bestuurslid herverdelen we de accenten van onze bedrijfsonderdelen. De fijne lijn tussen internationalisering, partnerbusiness en de Duitstalige markt komt zo nog meer in balans."

"Ik kijk uit naar de nieuwe rol en naar de verdere ontwikkeling van LucaNet met mijn medebestuursleden Elena, Dominik en Alexander," legt de geboren Freiburgse uit. "Niet alleen wij staan immers voor grote uitdagingen. Ook onze klanten moeten zich voortdurend aanpassen aan veranderingen op de markt of aan nieuwe wettelijke voorschriften.  Zoals de huidige economische impact van de Covid-19 pandemie situatie of de aankomende ESG-rapportage eisen. Ons doel is en blijft om altijd een betrouwbare partner te zijn voor onze huidige en toekomstige klanten in centrale financiële aangelegenheden en om software aan te bieden waarmee onze gebruikers snel en flexibel kunnen inspelen op de veranderende eisen van de markt. Hoewel we al uitstekend gepositioneerd zijn op de markt, worden we niettemin gedreven door ons engagement om onszelf als bedrijf en ons product dienovereenkomstig voortdurend te ontwikkelen," vervolgt Elias Apel.

Gericht op: Klantgerichtheid en nieuwe markten

Met de generatiewisseling in het topmanagement wordt de strategische reorganisatie die de afgelopen jaren in gang is gezet, voortgezet en doorgetrokken naar alle niveaus van het bedrijf.  De nieuwe directie richt zich nu primair op het voldoen aan de eisen van de markt en klanten. Dit wordt onder meer onderstreept door de transformatie tot een toonaangevende SaaS-leverancier voor het beheer van financiële prestaties en de intrede van de investeringsmaatschappij Hg. Ook de internationale verkoop moet duurzaam worden versterkt voor de geplande groei en de ontwikkeling van nieuwe markten.

"We hebben onszelf hoge doelen gesteld. We hebben het juiste team, de juiste partners en bovenal het juiste product om deze doelen te bereiken. Ik ben er daarom zeker van dat er een opmerkelijke toekomst voor ons ligt", besluit de nieuwe CFO optimistisch.

Alle blog artikelen