IFRS 16: CHECK

Leasing contracten beheren: simpel en betrouwbaar

De leasestandaard IFRS 16 stelt je als bedrijf voor meerdere uitdagingen. Vooral bedrijven met veel leaseovereenkomsten ervaren problemen bij het verzamelen en beoordelen van al hun contracten. Bovendien is de permanente monitoring van contracten, wat impliciet wordt vereist door IFRS 16, een extra last voor de accountants. De overgang van IAS 17 naar IFRS 16 wordt nog lastiger door de complexe regels van de standaard. Kortom, veel factoren die het je moeilijk maken om aan de eisen van IFRS 16 te voldoen.

Daarom adviseren wij je een professionele tool voor het opstellen van je consolidatie, zodat je erop kunt vertrouwen dat je de regels van IFRS 16 goed toepast. Je zult het zien: zo eenvoudig kan beheer van je leasing contracten volgens IFRS 16 zijn.

Download Brochure

Functionaliteiten van een IFRS 16-tool

Betrouwbare software voor het beheer van leasing contracten volgens IFRS 16 moet aan de volgende eisen voldoen:

  • Operationele leaseovereenkomsten transparant afstemmen op IFRS 16
  • Een geautomatiseerde berekening uitvoeren van herwaarderingen van je leaseverplichting
  • Eén systeem, zonder dat je extra software nodig hebt
  • Leasing contracten beheren volgens de aangepaste retrospectieve en de volledige retrospectieve aanpak 
  • Eenvoudig en intuïtief in gebruik
  • Flexibele presentatie van leaseovereenkomsten

LucaNet maakt leasing contracten beheer volgens IFRS 16 mogelijk

Efficiëntie

Bespaar kostbare tijd met de LucaNet-oplossing voor het beheer van lease contracten, waarmee je je right-of-use assets en leaseverplichtingen kunt bepalen. De app voert alle berekeningen maandelijks voor je uit en geeft de eerste en daaropvolgende meting voor de right-of-use assets en leaseverplichtingen over de gehele leaseperiode weer.

Traceerbaarheid

Met onze app voor het beheer van leasing contracten verhoog je de transparantie door een duidelijke presentatie van al je leasecontracten in LucaNet. Je krijgt daarnaast nog meer inzicht door een transparante classificatie van je contracten. De app maakt een uitsplitsing van al je IFRS 16-rekeningen op basis van criteria die je zelf kunt definiëren, bijvoorbeeld per investeringenklasse.

Consistentie

Zorg voor consistentie tijdens het verzamelen van je contractinformatie met onze IFRS 16-oplossing. De app maakt een gemakkelijke en intuïtieve datacollectie mogelijk. In eerste instantie kun je al je bestaande contracten in LucaNet importeren met slechts één import via een Excel-sjabloon.

LucaNet maakt de leasestandaard IFRS 16 eenvoudig

Met ons Excel-sjabloon kun je eenvoudig een groot aantal contracten in LucaNet importeren met slechts één import.

De ontwikkeling van de right-of-use assets en leaseverplichtingen wordt gepresenteerd in aparte tabellen per contract.

Met de reconciliatiefunctie kun je je leasekosten geautomatiseerd uit het bronsysteem tegenboeken.

Je kunt alle door de tool gecreëerde rekeningen per activaklasse uitsplitsen, zodat je alle toelichtingen in één oogopslag in LucaNet kunt zien.

software demo

Meer informatie over onze betrouwbare IFRS 16 leaseboekhoudsoftware

Wilt u onze IFRS 16-tool in actie zien? Bent u ook geïnteresseerd in de vraag waar en hoe leasesoftware van LucaNet u zelfs nog meer ondersteuning kan bieden? Wij bieden u graag vrijblijvend een live, gepersonaliseerde demo aan - bij u op kantoor of in een online presentatie.

Demo aanvragen