LUCANET.CLOUD VERSUS ON-PREMISE-OPLOSSING

De voordelen van LucaNet.Cloud

Onze LucaNet.Cloud voor Financial Performance Management biedt je:

Als je ervoor kiest om LucaNet als een SaaS (Software as a Service)-oplossing te gebruiken, heb je toegang tot de LucaNet-software via de LucaNet.Cloud. Deze optie combineert de maximale beschikbaarheid, eenvoud, veiligheid en flexibiliteit van de cloud met krachtige financiële FPM-intelligentie.

LucaNet als een SaaS-oplossing is:

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Geschikt om overal ter wereld te gebruiken
 • Altijd beschikbaar
 • Eenvoudig te schalen of aan te passen
 • Een optie met maximale beveiliging

Als je je gegevens liever lokaal opslaat, kun je LucaNet ook gebruiken als een on-premise-oplossing.

Financial Performance Management in de cloud

Maximale veiligheid

Zowel LucaNet als onze leveranciers, T-Systems en AWS, voldoen aan de strengste beveiligingseisen en garanderen je zo een maximale gegevensbeveiliging. Je gegevens worden opgeslagen in een aparte, beveiligde omgeving ('virtual private cloud') met optimale bescherming van de AWS-firewall en je hebt overal ter wereld toegang tot deze omgeving. Alle betrokken leveranciers bezitten de benodigde ISO-certificeringen (ISO 27001, enz.).

Verdubbel de veiligheid

LucaNet.Cloud biedt je dubbele beveiliging, omdat ons beveiligingsconcept zowel de bescherming van je gegevens in de LucaNet-software als de richtlijnen voor de fail-safe werking van de LucaNet-software met beschermde toegang in de cloud omvat. Dit is mogelijk dankzij de samenwerking van LucaNet met leverancier T-Systems International GmbH (TSI) en cloudprovider Amazon Web Services, Inc. (AWS).

Financiële intelligentie

Overstappen naar een cloudgebaseerde softwareoplossing maakt het eenvoudiger voor je om al je FPM-applicaties te beheren, van consolidaties, financiële planningen en analyses tot rapportages. Met waarborging van maximale prestaties en veiligheid.

Zelf in control

Als gebruiker van onze cloudservice kun je volledig onafhankelijk werken van je IT-afdeling, en hoef je je geen zorgen te maken over software en de werking van het netwerk. Je hebt geen administratieve werkdruk voor installaties, updates of releasewijzigingen aan de server. Hierdoor kun je besparen op tijd, aanschaf- en productiekosten en resources.

clouds data flow

LucaNet.Cloud: heel eenvoudig!

LucaNet.Cloud...

 • Gebruikt Amazon Web Services (AWS) als platform voor clouddiensten
 • Slaat je gegevens op in hun eigen virtuele omgeving ('virtual private cloud')
 • Is een AWS Public Cloud die beheerd wordt door T-Systems International
 • Heeft een uitgebreide serviceovereenkomst
 • Heeft een technische beheer die uitsluitend wordt uitgevoerd door LucaNet-medewerkers
 • Garandeert maximale veiligheid

Maximale veiligheid met de software-architectuur van LucaNet

De LucaNet.Cloud-architectuur bestaat uit de gehele LucaNet-server (LucaNet.Financial OLAP Server en LucaNet.Financial Warehouse). Ter vergelijking: je eigen netwerk (lokale computer of Citrix-omgeving) slaat alleen de componenten op klantniveau op: LucaNet.Software Manager beheert alle LucaNet-programma's en de Java-versies die voor deze programma's vereist zijn op de betreffende gebruikerscomputer; de frontend (LucaNet.Financial Client); en LucaNet.Excel-Add-In.

Financial Performance Management Software met de on-premise-oplossing

Als je voor onze on-premise-oplossing kiest, koop je de LucaNet-software en neem je de volledige verantwoordelijkheid voor de uitvoering ervan op je eigen netwerk of in een datacenter van een andere cloudprovider. Met de on-premise-oplossing ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de software van LucaNet.

Wat een on-premise-oplossing biedt

Lokale beschikbaarheid

Je kunt LucaNet als een on-premise-oplossing gebruiken als je IT-strategie dit vereist.

Snelle integratie

Met de open systeemarchitectuur van LucaNet is het integreren van onze software in je bestaande IT-infrastructuren en applicatie-omgevingen heel eenvoudig.

Overstappen is eenvoudig

Als je IT-strategie wijzigt als gevolg van veranderingen in je bedrijfssituatie, kun je op elk gewenst moment eenvoudig overschakelen van de on-premises-oplossing naar LucaNet.Cloud, en gebruikmaken van de volledige kracht van Financial Performance Management.

Ondersteuning door experts

Als klant van LucaNet profiteer je van een uitgebreid supportpakket en toegang tot een netwerk van wereldwijd gecertificeerde partners die je ter plaatse ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat je LucaNet Financial Performance Management Software altijd up-to-date is.